Розвага "Андріївські вечорниці"

2017-12-13

/Files/images/svandrya/IMG_1595g.jpg 13 грудня - Добра традиція - "Андріївські вечорниці"

13 грудня в Україні відзначають День святого Андрія. Це свято має два значення: релігійне і народне.

За першим в цей день прославляють апостола Андрія, який проповідував християнство у Скіфії і дійшов аж до Києва. На Андрія відмовляються від будь-якої роботи. Вважається, що працювати сьогодні – великий гріх.

За народним календарем, цього дня прийнято веселитися, адже саме сьогодні відзначають день Калити. Це свято – одне з найвеселіших у зимовому циклі. Дівчата та хлопці збиралися разом, готували смаколики та влаштовували забави.

За традиціями наших предків, дівчата та хлопці сходилися до однієї хати ввечері 12-го грудня. Жартували, розповідали цікаві історії та грали в різні ігри, а в ніч з 12-го на 13-е грудня ворожили.

В нашому садочку вже стало доброю традицією на "Свято Калити" проводити розваги для дітей дитячого садка.

По традиції і цього року вихователь Ткачук Л.В. та музичний керівник Куценко Л.М. підготували з дітьми різновікової групи "Дзвіночок" та вихователями Титаренко О.В. (Вовк), Проскуріною Н.М. (Пес) - для всіх дітей дитячого садочка розвагу "Андріївські вечорниці"

Розвага проводиться з метою: поглиблювати знання дітей про звичаї, обряди, що виробилися українцями впродовж століть. Розкрити світ народних звичаїв та обрядів.

Проведена розвага була захопливою, повчальною, веселою та динамічною для всіх учасників розваги. Всі діти отримали не тільки знання, а й емоційне та естетичне задоволення.

Розвага була завершена дискотекою для дітей та пригощаннями Калитою та варениками, які смакували дітям під час обіду.

/Files/images/svandrya/IMG_1600.JPGОй, смачна Калита/Files/images/svandrya/IMG_1585.JPGГра весела і захоплива/Files/images/svandrya/IMG_1606.JPGАну , дівчата, хто спритніший/Files/images/svandrya/IMG_1617.JPGЯке свято без веселого танка /Files/images/svandrya/IMG_1621.JPGСпівати ми любимо, співати ми вміємо/Files/images/svandrya/DSC_0295.JPGДискотека, це весело/Files/images/svandrya/DSC_0297.JPGДискотека, об'єднує!/Files/images/svandrya/DSC_0284.JPGДружні ми і веселі/Files/images/svandrya/IMG_1629.JPGДякуємо, за увагу!

Кiлькiсть переглядiв: 300